بیش از یک صد و چهل کشور جهان بر سر یک رشته تدابیر قانونی الزام آور برای کاهش آلودگی فلز جیوه در محیط زیست به توافق رسیده اند.
هیاتهای حاضر در مقر سازمان ملل متحد در ژنو موافقت کردند که این مایع به شدت سمی را از بسیاری از محصولات خانگی مثل دماسنجهای جیوهای حذف کنند...
کشورهای شرکتکننده در گفتگوهای برنامه محیط زیست سازمان ملل همچنین بر سر کاهش آلودگی جیوه در نیروگاه های برق و کارخانه های سیمان توافق کردند.
بر اساس این توافق، صاحبان معادن کوچک طلا که از جیوه برای جداسازی طلا از سنگ معدن آن استفاده می کنند، نیز باید در مقابل این نوع آلودگی محافظت شوند.
برنامه محیط زیست سازمان ملل گفته است اجرای این توافق ممکن است تا پنج سال طول بکشد.
سازمان ملل اخیرا اعلام کرده که مصرف جیوه در تعدادی از کشورهای در حال توسعه، در حال افزایش است و این کشورها به شکلی روزافزون در معرض مخاطرات زیست محیطی و سلامتی ناشی از آن قرار دارند.
جیوه از طریق یک رشته فرایندهای صنعتی از جمله تولیدات معدنی، فلزی و سیمانی و همچنین استفاده از سوخت های فسیلی در محیط پخش میشود.
جیوه به مدت طولانی در محیط زیست باقی میماند و از طریق هوا، آب، خاک و اندامهای موجودات زنده در محیط منتشر و در فاصلههای گسترده پخش میشود.
سازمان بهداشت جهانی میگوید جیوه برای سلامتی انسان به شدت مضر است و به ویژه برای رشد جنین و نوزادان خطرناک است.
به گفته این سازمان، استنشاق بخار جیوه به سیستمهای عصبی، گوارشی، ایمنی، و همچنین به ریه و کلیه آسیب میزند و ممکن است کشنده باشد. سازمان بهداشت جهانی میگوید نمکهای معدنی جیوه به پوست و چشم نیز آسیب میرساند.