پیش‌بینی حادثه خیابان جهموری در برنامه زنده تلویزیونی

پیش‌بینی حادثه خیابان جهموری در برنامه زنده تلویزیونی

1392-10-29

یک فعال کارگری که جمعه (۲۷ دی‌ماه) در برنامه مناظره شبکه یک سیما، نمایندگان کارفرمایان را به بازدید از شرایط کارگران زن شاغل در واحد‌های تولیدی خیابان جمهوری دعوت کرده بود، در واکنش به حادثه امروز در یک واحد تولیدی در خیابان جمهوری و کشته شدن دو کارگر زن به ایلنا گفت: کاهش نظارت بر واحد‌های تولیدی به افزایش حوادث حین کار منجر شده است.

«حسن صادقی» معاون خانه کارگر در امور شهرستان‌ها با اشاره به جان باختن دو کارگر زن بر اثر آتش سوزی، به ایلنا گفت: همیشه در بخش صنوف، نگران چنین پیشامدهایی هستیم چراکه ایمنی در حین کار کارگران واحدهای تولیدی صنوف در سطح بسیار پایینی قرار دارد.

وی که جمعه (۲۷ دی‌ماه) در برنامه مناظره شبکه یک سیما، کارفرمایان را به بازدید از شرایط کارگران زن شاغل در واحد‌های تولیدی خیابان جمهوری دعوت کرده بود، افزود: نظارت بر ایمنی کارگران در واحدهای تولیدی در ساختار روابط کار، اشکالات عمده‌ای دارد و همین نظارت ناقص هم پس از تصویب لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور در مجلس کاهش پیدا کرده است.

این فعال کارگری افزود: تا پیش از تصویب لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور، تامین اجتماعی به صورت سرزده از کارگاه‌های تولیدی بازرسی می‌کرد و برای دریافت حق بیمه از کارفرما، حضور پررنگی داشت چرا که برای تامین منابع مالی، منافع خودش را دنبال می‌کرد و منافع کارگران نیز در منافع سازمان مستتر شده بود.

معاون دبیرکل خانه کارگر در امور شهرستان‌ها در ادامه عنوان کرد: پس از تصویب این لایحه، حضور بازرسان تامین اجتماعی در کارگاه‌های تولیدی به شکایت کارگران منوط شد. این ساز و کار نه تنها دامنه پوشش بیمه‌ای کارگران را محدود‌تر کرد بلکه به کاهش نظارت بر واحدهای تولیدی منجر شد.

وی با انتقاد از نحوه بازرسی وزارت کار از واحدهای تولیدی، گفت: وزارت کار برای بازرسی از شرایط ایمنی واحدهای تولیدی، نزدیک به یک هزار بازرس در اختیار دارد در حالی که حدود ۷۸۰۰ واحد صنعتی و بیش از ۲ میلیون واحد صنفی در کشور فعالیت می‌کنند؛ بنابراین در بهترین حالت، هر ۵ سال یکبار هم نوبت بازرسی به واحدهای تولیدی نمی‌رسد و بازرسی وزارت کار از واحدهای تولیدی به نوعی اتفاق به شمار می‌آید.

به گفته صادقی، آمار حوادث حین کار در ایران برخلاف کشورهای صنعتی روز به روز افزایش پیدا می‌کند چرا که هنگام وضع قانون در ایران، تامین ایمنی نیروی انسانی کمتر از تامین امنیت سرمایه مورد توجه قرار می‌گیرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان با بیان اینکه حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری به دلیل فقدان سیستم‌های ایمنی و هشدار رخ داده، اظهار داشت: این حادثه که در نزدیکی نهاد ریاست جمهوری رخ داده باید دولتمردان را به خود بیاورد تا با افزایش نظارت بر ایمنی کارگاه‌ها، آمار حوادث شغلی را کاهش دهند.

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...